Torben Riis Rasmussen, formand for Dansk Lunge Cancer Gruppe (DLCG)Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Lungecancergruppe ville ikke have skærpede retningslinjer Dansk Lunge Cancer Gruppe (DLCG) afviser, at man ønskede skærpede retningslinjer for henvisning af patienter til lungekræftforløb, som det ellers er blevet udlagt af Sundhedsstyrelsen. »Vi er udelukkende optagede af, at røntgen af thorax skal udelukkes som diagnostisk redskab ved mistanke om lungekræft,« siger formanden for DLCG.

I årevis har det været sådan, at nogle patienter med mistanke om lungekræft blev henvist til røntgen af thorax, der fanger 70-75 pct. af små tumorer, mens andre blev henvist til højdosis CT-scanning med kontrast, der fanger 98-99 pct. Forskellen i diagnostisk henvisning var størrelsen på graden mistanken hos den henvisende læge. Den gradbøjning af mistanke ønskede Dansk Lunge Cancer Gruppe (DLCG) i flere år, at der skulle gøres op med, når gruppens lungekræfteksperter som én af flere parter mødtes...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind