Foto: Jesper Balleby

Direktør for SDCC ser en spændende fremtid for diabetesbehandlinger Kombinationsbehandlinger, kunstige bugspytkirtler, slagsmål om indikationer for risikofaktorer og mere personlig medicinering tegner ifølge Allan Flyvbjerg, direktør for Steno Diabetes Center Copenhagen, den nærmeste fremtid inden for behandling af diabetes.

Lægeverdenen har efterhånden lært navne som GLP-1 og SGLT-2 at kende. Alle de store relevante medicinalfirmaer har noget i deres pipelines og i kliniske afprøvninger. Det ser spændende ud Allan Flyvbjerg, direktør, Steno Diabetes Center Copenhagen Behandlinger som semaglutid, liraglutid, dapagliflozin og empagliflozin har revolutioneret behandlingen af personer med diabetes. Fra initialt at være behandlinger målrettet sænkning af blodglukoseniveauet har behandlingerne vist sig også at kunne reducere risikoen for udvikling af en række komorbiditeter, herunder bl.a. nyresygdom og hjertesygdom samt...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind