»Der er på verdensplan cirka 460 millioner personer med diabetes, og ud af dem har 30-40 procent nyresygdom. Derfor er det meget positivt, at der nu kommer endnu en mulighed for at behandle dem,« siger professor Peter Rossing, Steno Diabetes Center København, der er en af forskerne bag det nye studie.

Diabetes: Finerenone nedsætter risiko for nyresvigt og hjertekarsygdom Internationalt forskningskonsortium med danske deltagelse finder endnu et stof, der ser ud til at kunne sænke risikoen for nyresvigt og hjertekarsygdom hos personer med type 2-diabetes og kronisk nyresygdom.

Personer med type 2-diabetes kan måske med fordel behandles med lægemidlet finerenone. I hvert fald viser et nyt studie, at behandling med finerenone signifikant og markant reducerede risikoen for nyresvigt og hjertekarsygdom hos patienter med type 2-diabetes og kronisk nyresygdom. Det skriver Steno Diabetes Center Copenhagen i en pressemeddelelse. Forskningen er offentliggjort i tidsskriftet New England Journal of Medicine. ​Nyresygdom er en alvorlig og hyppig komplikation til diabetes, og derfor har forskere i 20 år ledt efter en bedre behandling,...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement