Foto: John Kristensen

Patienter med diabetes og hjerte-karsygdom får ikke optimal behandling Kun 15 pct. af personer med type 2-diabetes, der også lider af hjerte-karsygdom, er i en diabetesbehandling med hjertebeskyttende effekt et år efter diagnosen, viser ny dansk undersøgelse. Forsker bag opfordrer til bedre support af almen praksis i forhold til at benytte nye behandlingsmuligheder.

En række nye lægemidler til behandling af diabetes kan reducere risikoen for ny og potentielt alvorlig hjertesygdom markant for patienter, der både har type 2-diabetes og hjertekarsygdom. Alligevel er det kun ca. 15 pct. af disse patienter med dobbeltdiagnose, der et år efter diagnosen er i behandling med et af de diabetesmidler, som har hjertebeskyttende effekt. Det viser resultaterne af en ny dansk undersøgelse, som netop er publiceret.  Store randomiserede studier, som blev præsenteret i 2015 og 2016, dokumenterede, at...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind