Peter Rossing
»De forskellige lægemidler åbner op for, at vi kan kombinere deres effekter og måske give patienterne endnu bedre behandling, så vi i højere grad kan bremse udviklingen af nyre- og hjertesygdom hos personer med type 2-diabetes. Tidligere har vores forskning vist, at finerenon kan kombineres med SGLT2-hæmmere for en ekstra god effekt, og nu kan vi vise det samme med GLP-1-receptoragonister,« fortæller en af forskerne bag studiet, forskningsleder og overlæge ved Steno Diabetes Center Copenhagen Peter Rossing.Foto: Joachim Rode

Stort studie på ADA: Finerenon og GLP-1-receptoragonister har formentlig additiv effekt Kombinationsbehandling af personer med type 2-diabetes med finerenon og en GLP-1-receptoragonist ser i et nyt studie ud til at have større gavnlig effekt på hjertet og nyrerne end de to lægemidler hver for sig. 

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind