Den monoklonale antistofbehandling ocrelizumab har været livsændrende for mange patienter med multipel sklerose. Ocrelizumab, der er målrettet B-celler, som udtrykker CD20-antigenet på celleoverfladen, er i stand til at modvirke immunforsvarets angreb på cellerne i centralnervesystemet og derved bremse sygdomsudviklingen ved multipel sklerose. Desværre er behandlingen både dyr og kan være forbundet med ret alvorlige bivirkninger efter flere års behandling, men måske findes der et alternativ. Det skal danske læger undersøge i et stort studie. »Vi har brugt ocrelizumab i nogle...

Succes med ny ordning til vurdering af børn med apopleksi I 2017 blev der i Østdanmark opstartet en ny ordning, som skulle sikre hurtig udredning af børn ved mistanke om blodprop eller blødning i hjernen. En evaluering af ordningen viser, at ordningen ikke bare fanger børn med blodprop eller blødning i hjernen, men også børn med andre alvorlige neurologiske sygdomme.
Skriv en kommentar
Topforskers dom: Her blev ECTRIMS for alvor interessant Dagens Medicin har taget en snak med overlæge og professor Finn Sellebjerg om de mest interessante forskningsnyheder fra årets kongres for European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis.
Skriv en kommentar
Migræneforskere fra Rigshospitalet modtager verdens største hjerneforskningspris Som de første i Norden modtager professor Jes Olesen og professor Lars Edvinsson fra Rigshospitalet og Københavns Universitet sammen med to andre forskere verdens største hjerneforskningspris, The Brain Prize, for deres forskning i migræne.
Skriv en kommentar
Nyt center kobler hjerneforskning og ingeniørfag for at skabe bedre behandlinger Forskningscenterets helt klare målsætning er at udvikle nye revolutionerende behandlinger i verdensklasse, siger professor i hjernekirurgi.
Skriv en kommentar
Demente og pårørende lider under COVID-19 Hjemmeboende patienter med demens og deres pårørende led under nedlukningen af Danmark i foråret, hvor ensomhed og forværret helbred betød forringet livskvalitet. Alzheimerforeningen opfordrer til, at der ikke igen lukkes ned for kommunale behandlings- og aktivitetstilbud. KL kan ikke love noget.
Skriv en kommentar
»Vi får kortere tid at bo sammen i, og det, synes jeg, er en høj pris at betale« Demente og deres pårørende oplevede alvorlige konsekvenser, da samfundet lukkede ned i foråret på grund af COVID-19, viser undersøgelse foretaget af Alzheimerforeningen. For Jette og Birger Veber betyder det dårligere livskvalitet, og at deres tid sammen kan blive kortere.
Skriv en kommentar
Hjernesygdomme rammer i gennemsnit hver femte dansker Nyt studie viser, at i gennemsnit hver femte dansker har været på hospitalet med en hjernesygdom set over en periode på 20 år. Både neurologiske og psykiatriske lidelser fører til øget dødelighed og er dyre for samfundet, siger forskerne bag studiet.
Skriv en kommentar
Nyt Hjertecenter Hovedstaden har ledelsen på plads Afdelingsledelsen på hovedstadens nye hjertecenter skal bestå af to cheflæger og en chefsygeplejerske. Den ene cheflæge skal sikre den daglige drift, mens den anden får ansvar for at realisere centrets ambitioner.
Skriv en kommentar
Ny professor vil gøre det nemmere at finde skjult bevidsthed hos komapatienter Daniel Kondziella er ny professor i akut og intensiv neurologi på Rigshospitalet. Et af hans mål er at gøre det nemmere at finde skjult bevidsthed hos komapatienter.
Skriv en kommentar
Brug for flere data, før vi ændrer behandling Det er dagligt et dilemma blandt læger, om de skal behandle en patient med alvorligt hovedtraume med blodtryksforhøjende medicin eller ej. Det siger professor Kirsten Møller fra Neurocenteret på Rigshospitalet.
Skriv en kommentar
Vinder: »Det giver lidt vinger at få den topplacering« Efter de seneste år at have ligget et mulehår fra topplaceringen, indtager Rigshospitalet i år førstepladsen i disciplinen behandling af gliom, dvs. kræft i hjernen. Overlæge Benedikte Hasselbalch fra Afdeling for Kræftbehandling på Rigshospitalet kalder kåringen for ‘en cadeau’.
Skriv en kommentar