Dette debatindlæg er skrevet inden sundhedsminister Magnus Heunicke (S) torsdag 26. november præsenterede Danmarks vaccinestrategi. Mvh. redaktionen. Hvis det passer, at en dårlig generalprøve giver en god premiere, må håndteringen af den kommende COVID-19-vaccine blive en bragende succes. I hvert fald, hvis håndteringen af årets influenzavaccinationer er generalprøven. Alle sejl var ellers sat til, myndighederne havde bestilt ekstra vacciner, og en massiv reklamekampagne skulle sikre, at så mange som muligt lod sig vaccinere. Ikke overraskende fik vaccinen massiv medvind i...

Virusforsker i krydsfeltet mellem videnskab og politik BOGANMELDELSE Thea Kølsen Fischer, professor i virusinfektioner og epidemier, var en del af det WHO-team, som i starten af 2021 var i Wuhan i Kina på jagt efter COVID-19-pandemiens ‘Ground Zero’. Det er der nu kommet en bog ud af, som professor i infektionsmedicin Jens Lundgren har anmeldt.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen fastslår COVID-19-vaccines effekt hos personer med nedsat immunforsvar Det vil være et fåtal af personer med nedsat immunforsvar, der ikke vil have effekt af en COVID-19-vaccine, meddeler Sundhedsstyrelsen, der anbefaler, at alle lader sig vaccinere mod COVID-19. Udmeldingen kommer i kølvandet på debat om forskning fra OUH.
1 kommentar
Det nye allergiske forår – kommer den politiske forpligtelse? Corona har taget pusten fra sundhedsvæsenets indsats på astma- og allergiområdet. Det er derfor tid til forpligtende politisk handling, der vil lette de samfundsøkonomiske konsekvenser og forbedre livskvaliteten for landets 1,5 millioner borgere med overfølsomhedssygdomme, skriver Anne Holm Hansen.
Skriv en kommentar
Ny COVID-vaccine på vej mod Danmark EU-Kommissionen har godkendt COVID-19-vaccine nummer fire. Vaccinen skal kun gives en gang, og Danmark har forhåndsindkøbt ca. 8,2 mio. doser.
Skriv en kommentar
Demente og pårørende lider under COVID-19 Hjemmeboende patienter med demens og deres pårørende led under nedlukningen af Danmark i foråret, hvor ensomhed og forværret helbred betød forringet livskvalitet. Alzheimerforeningen opfordrer til, at der ikke igen lukkes ned for kommunale behandlings- og aktivitetstilbud. KL kan ikke love noget.
Skriv en kommentar
»Vi får kortere tid at bo sammen i, og det, synes jeg, er en høj pris at betale« Demente og deres pårørende oplevede alvorlige konsekvenser, da samfundet lukkede ned i foråret på grund af COVID-19, viser undersøgelse foretaget af Alzheimerforeningen. For Jette og Birger Veber betyder det dårligere livskvalitet, og at deres tid sammen kan blive kortere.
Skriv en kommentar
Få læger i Region Sjælland bruger video: Lægehuset i Bjæverskov er en undtagelse Gratis udstyr og særlige honoreringsaftaler har ikke fået praktiserende læger i Region Sjælland til at foretage videokonsultationer under coronakrisen. Lægehuset i Bjæverskov er en af få undtagelser. Her har konsultationsformen på ét område tilført lægearbejdet en ekstra dimension.
Skriv en kommentar
Professoren, der ikke kender til fyraften Infektionsmediciner Jens Lundgren holder ikke regnskab med, hvor lang hans arbejdsuge er. Han er drevet af en vilje til at gøre en forskel og en glæde over de magiske øjeblikke, hvor forskningen fører til afgørende ny viden.
1 kommentar
Kritikere: Antistoftest af hospitalspersonale var et forskningsprojekt, ikke en screening Traf den regionale videnskabsetiske komités sekretariat en forhastet beslutning, da komitéen godkendte, at antistoftestning for COVID-19 blandt Region Hovedstadens hospitalspersonale ikke skulle anmeldes som et forskningsprojekt? Det mener to medlemmer af regionens videnskabsetiske komitéer, der kritiserer sekretariatets håndtering af sagen og den måde, som den store personaleundersøgelse er gennemført på.
Skriv en kommentarIngen sundhedsfaglig vurdering af blodprøvetagning af 29.000 ansatte Undersøgelse af antistoffer mod COVID-19 i blodprøver fra 29.000 ansatte i Region Hovedstadens hospitalsvæsen blev godkendt uden sundhedsfaglig vurdering fra videnskabsetisk komité. Det viser korrespondance mellem projektleder og jurist.
Skriv en kommentar
Forskningsleder: »Det er selvfølgelig til diskussion, om det er et forskningsprojekt eller ej« Lederen for antistofundersøgelsen af sundhedspersonale i Region Hovedstaden erkender, at det kan være svært at skelne mellem screening og den spørgeskemaundersøgelse, som er brugt til en forskningsartikel i The Lancet.
Skriv en kommentar