Forbruget af antipsykotisk medicin blandt mennesker med demens skulle ned. Det besluttede Folketinget som en del af den Nationale Demenshandlingsplan i 2016. Faktisk skulle det halveres inden 2025. Der er et godt stykke vej, før dette mål bliver opnået, for forbruget af antipsykotisk medicin til mennesker med en demenssygdom i Danmark er stagneret, og forbruget er steget på plejehjem fra 25,3 pct. i 2016 til 27,5 pct. i 2020. Andelen af mennesker med demenssygdom uden for plejehjemmene, der får antipsykotisks...

Trafikstøj øger risikoen for demens Forskning baseret på to mio. danskere viser, at hvis man bor på en adresse med meget trafikstøj, stiger ens risiko for at udvikle demenssygdomme. Studiet er udgivet i BMJ.
Skriv en kommentar
Direktør i Alzheimerforeningen: Vi har akut brug for medicin mod demens Hvis vi ikke snart finder bedre behandlinger til personer med en række demenssygdomme, kommer presset fra demografien til at slå den økonomiske bund ud af sundhedssystemet. Det forudsiger adm. direktør i Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen.
Skriv en kommentar
Demente og pårørende lider under COVID-19 Hjemmeboende patienter med demens og deres pårørende led under nedlukningen af Danmark i foråret, hvor ensomhed og forværret helbred betød forringet livskvalitet. Alzheimerforeningen opfordrer til, at der ikke igen lukkes ned for kommunale behandlings- og aktivitetstilbud. KL kan ikke love noget.
Skriv en kommentar
Et nyt kapitel inden for behandling af Alzheimers Alzheimers-medicin baseret på laboratoriefremstillede antistoffer vurderes lige nu i Det Europæiske Medicinagentur, EMA. Medicinen har – som de første midler nogensinde – en sygdomsmodificerende effekt på den frygtede demenslidelse.
Skriv en kommentarHøjdepunkter fra sommerens store amerikanske Alzheimers-kongres Sommeren har budt på årets store Alzheimerskongres for Alzheimer’s Association, og her er højdepunkterne blandt flere end 4.000 spritnye forskningsresultater.
Skriv en kommentar
Status på Alzheimers: 40 pct. af de nye lægemiddelhåb er udviklet mod andre sygdomme Verdens lægemiddelgiganter forsøger stadig at knække koden til at få skovlen under Alzheimers. 28 lægemidler er i fase 3, og 2 af fase 3-forsøgene bliver udført i Danmark. 40 pct. af alle lægemiddelkandidater er oprindeligt designet til at ramme helt andre sygdomme.
Skriv en kommentar
»Vi får kortere tid at bo sammen i, og det, synes jeg, er en høj pris at betale« Demente og deres pårørende oplevede alvorlige konsekvenser, da samfundet lukkede ned i foråret på grund af COVID-19, viser undersøgelse foretaget af Alzheimerforeningen. For Jette og Birger Veber betyder det dårligere livskvalitet, og at deres tid sammen kan blive kortere.
Skriv en kommentar
Storstilet EU-indsats skal løse gåden om Alzheimers Aarhus Universitet deltager i stort, internationalt EU-projekt om at indsamle og analysere data om Alzheimers sygdom. Det internationale samarbejde er afgørende for at løse gåden om sygdommen, lyder det fra Alzheimerforeningen.
Skriv en kommentar
Øjnene sladrer om skader på centralnervesystemet hos personer med diabetes Nyt dansk studie viser, at øjenundersøgelser med OCT-skanning hos personer med diabetes kan bruges som indikator for systemiske nerveskader med betydning for blandt andet hjertet og hjernen. Måske kan dette mål anvendes til at lave bedre individuel rådgivning og forebyggende behandling til personer med diabetes, siger forsker.
Skriv en kommentar
Udredningstiden på den mest dødelige kræftsygdom hos børn og unge skal halveres Forskere vil med nyt online værktøj halvere udredningstiden hos børn og unge med hjernetumorer. Skal værktøjet lykkes i almen praksis, kræver det ifølge Bolette Friderichsen, formand for Dansk Selskab for Almen Medicin, enkelte justeringer.
Skriv en kommentar
Nemmere adgang til dyr migrænemedicin kan være på vej: Glæde hos DNO og Dansk Hovedpine Selskab Sundhedsstyrelsen ser i et notat positivt på muligheden for at give privatpraktiserende neurologer adgang til at behandle migrænepatienter med CGRP-antistofpræparater og botox-behandling. Disse dyre behandlinger gives i dag kun på hospitalernes hovedpinecentre, hvor der er lange ventelister.
1 kommentar