Foto: Joachim Rode

Ansatte bekymrede over fastholdelser i Hovedstadens Psykiatri Medarbejdere i Region Hovedstadens Psykiatri oplever, at det ikke længere er legitimt at lægge et bælte på en patient. I stedet bliver de sat til at fastholde patienterne i timevis med risiko for patient- og personaleskader til følge. En række faglige organisationer har i fællesskab sendt en bekymringsskrivelse til direktionen med håb om at få stoppet den trend.

100 dage uden bæltefiksering på Psykiatrisk Center Ballerup. Enestående resultat! Stoltheden er til at tage og føle på, hver gang Danmarks største psykiatriske hospital – Region Hovedstadens Psykiatri – tweeter om, at det er lykkedes et eller flere af hospitalets centre at nedbringe brugen af bælte. Med nedbringelsen lever hospitalet da også op til den aftale, som regeringen har indgået med regionerne om at halvere brugen af bælte frem til 2020. Hvad der træder i stedet for bæltefikseringerne, går direktionen...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind