COVID-19 har igen udskudt arbejdet med den kommende 10-årsplan for psykiatrien. Senest har sundhedsministeren i et svar til Folketinget slået fast, at den rapport, der skal udgøre det faglige grundlag for regeringens udspil, først forventes klar i andet halvår af 2021.

Fagligt grundlag for regeringens udspil til en plan for psykiatrien først klar efter sommer Sundhedsstyrelsen og Socialstyrelsen afleverer én samlet rapport med anbefalinger til psykiatrien i andet halvår af 2021. Rapporten skal udgøre det faglige grundlag for regeringens oplæg til en samlet psykiatriplan.

I andet halvår af 2021 ser der ud til at komme nyt om den længe ventede 10-årsplan for psykiatrien. Her vil Sundhedsstyrelsen og Socialstyrelsen aflevere én samlet rapport over status og udfordringer på psykiatriområdet samt deres anbefalinger til i hvilken rækkefølge udfordringerne skal løses, og hvordan de løses bedst. Det skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i et svar til Folketingets sundhedsudvalg fra 8. februar. Rapporten skal udgøre det faglige grundlag for regeringens udspil til en 10-årsplan, som efterfølgende skal forhandles...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement