Coronapandemien kan have øget brugen af tvang i psykiatrien
»Det her sammenvævede system mellem kommune og region, hvor vi normalt ser advarselslamperne blinke i god tid hos patienterne, har været sat ud af kraft under coronapandemien, og det har formentlig haft konsekvenser,« siger Farahna Harees, der er ledende overlæge på Depression og Angst ved Aarhus Universitetshospital.Foto: Aarhus Universitetshospital

Coronapandemien kan have øget brugen af tvang i psykiatrien Mange psykiatriske patienter har set deres hverdag smuldre under coronakrisen. I Region Midtjylland opleves det, at mange psykiatriske patienter er mere syge end normalt. Det kædes sammen med, at antallet af bæltefikseringer nu stiger efter flere år med markante fald.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Log ind

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

En adgangskode vil blive sendt til din e-mailadresse.

Dine personlige data vil blive anvendt til at understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, til at administrere adgang til din konto, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.


Allerede bruger? Log ind

Denne webside er beskyttet af reCAPTCHA.Googles Privatlivspolitikog vilkår gælder.