»Jeg har selv haft en klinisk oplevelse af, at når patienter med psykisk sygdom kommer ind i behandlingssystemet med fysisk sygdom, så får de ikke nødvendigvis lige så god behandling som de andre. Og det bekræfter studiet desværre,« siger Julie Mackenhauer, som er førsteforfatter på studiet om .

Ulighed: Mindre hjælp til mennesker med psykisk sygdom ved kontakt til 112  Mennesker med psykisk sygdom oplever i højere grad end andre mennesker, at hjælpen afsluttes i telefonen eller på skadestedet, når de kontakter 112. Det viser en gennemgang af næsten en halv million henvendelser, der handler om sygdom. Der er også større risiko for genhenvendelse og akut kontakt til hospitalsvæsenet.

Når man ringer til 112 og kommer igennem til Akut Medicinsk Koordinering (AMK) med en sundhedsfaglig problemstilling, er der større risiko for, at hjælpen aldrig når længere end til telefonrøret eller afsluttes på skadestedet, hvis du også lider af psykisk sygdom. Samtidig er der en større risiko for, at man ringer igen indenfor 24 timer eller kommer i kontakt med hospitalsvæsenet i løbet af de næste syv dage. Det viser et nyt, stort dansk studie udgivet i European Journal of...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind