Anders Beich genvalgt som formand i DSAM
Foto: Ole Bo Jensen

Anders Beich genvalgt som formand i DSAM På lørdagens repræsentantskabsmøde i Dansk Selskab for Almen Medicin blev Anders Beich genvalgt som formand. Det bringer hans formandsperiode op på de maksimale seks år, såfremt han sidder perioden ud.

Anders Beich tager også en tredje og sidste tørn som formand for Dansk Selskab for Almen Medicin. Det står fast efter weekendens repræsentantskabsmøde i Kolding, hvor ingen modkandidater udfordrede hans kandidatur. 

»Jeg oplever stor entusiasme for vores fag og en aktiv bestyrelse samt repræsentantskab, og jeg glæder mig til at tage fat på opgaverne i næste formandsperiode,« lyder det fra Anders Beich i en pressemeddelelse

En synlig skikkelse

Anders Beich har siden han overtog formandsposten i 2015 vist sig som en synlig skikkelse i den sundhedspolitiske debat. Særligt når det kommer til den evidensbaserede medicin.

Ufortrødent har han gennem årene kastet sig ind i debatter om »politiske symbolprojekter« som cannabis-, thyroid og ME-sagen, mens også »de mange svage guidelines og anbefalinger«, der stjæler tid fra kerneopgaverne i almen praksis, har fået et hak over tuden. 

Sidstnævnte har ved flere lejligheder dog også bragt Anders Beich på kollisionskurs med forskningsmiljøet herhjemme. Blandt andet sidste år hvor han angreb et dansk registerstudie af Anton Pottegård som »præfaktuelt«, hvilket fik Syddansk Universitet til i samlet flok at kritisere Anders Beich for hans ageren i sagen. 

»Selvom jeg nogle gange har været ude i stormvejr, har vi som fag fået sat et almen medicinsk aftryk på landkortet, som har en principiel betydning. Der er nok nogle, der synes, at jeg har været lige i overkanten nogle gange, men jeg mener, at det er lykkedes os at skabe en opmærksomhed omkring vores styrker, og hvor vores grænser går,« sagde Anders Beich selv til Dagens Medicin i august i forbindelse med nyheden om, at han genopstillede. 

Sideløbende med sit fagpolitiske virke er Anders Beich praktiserende læge på Borups Alle i København. En praksis han har været tilknyttet siden 2008.

Skriv kommentar