Anders Beich

Statsrevisorerne kritiserer praksislægerne: I følger ikke lægemiddel­anbefalingerne Lægerne er ikke gode nok til at følge lægemiddelanbefalingerne, og Sundheds- og Ældreministeriet gør ikke nok for at gøre retningslinjerne tilgængelige, påpeger statsrevisorerne i ny rapport. Sundhedsministeren vil forbedre koordinationen af oplysninger.

Når lægerne tilbyder patienter medicin, følger lægerne ikke i tilfredsstillende grad Sundhedsstyrelsens anbefalinger om brug af lægemidler, selvom at de er forpligtet til at følge eller forholde sig til dem. Det viser en ny beretning fra Rigsrevisionen. »Statsrevisorerne finder det  problematisk, at brugen af lægemidler udskrevet i almen praksis i flere tilfælde kun langsomt tilpasses nye eller ændrede lægemiddelanbefalinger fra Sundhedsstyrelsen. Risikoen er, at patienterne ikke får den behandling, som har størst effekt og/eller har færrest mulige bivirkninger,« skriver statsrevisorerne...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind