Anders Beich

DSAM: Cannabisordning har ladt patienter og læger i stikken Den aktuelle kritik af den tre år gamle forsøgsordning med medicinsk cannabis er både forventelig og uundgåelig, lyder det fra Dansk Selskab for Almen Medicin. Skal forsøgsordningen genstartes, bør der lyttes til lægerne denne gang.

Patienter med multipel sclerose eller eksempelvis kvalme efter kemoterapi har siden 2018 lovligt kunne søge smertelindring i en række cannabisprodukter, der ikke er godkendte lægemidler herhjemme. Forsøgsordningen har dog – trods stor bevågenhed – ikke haft den tiltænkte tilslutning.  Få læger udskriver præparaterne, patienter er frustrerede, og det fik i sidste uge en række af landets patientforeninger og politiske partier til at kritisere ordningen for at have fejlet. I de lægefaglige miljøer har den konklusion været længe ventet.  »Det store flertal...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind