Brug af kunstig intelligens skal aflaste mammaradiologer Region Hovedstaden afprøver AI-løsning til bedømmelse af screeningsbilleder i brystkræftscreeningsprogrammet. Løsningen vil reducere arbejdsbyrden ved screeningsvurderinger, med hvad der svarer til 25 pct., siger ledende overlæge. 

Mangel på mammaradiologer, der kan analysere de mange mammografier fra det nationale brystkræftscreeningsprogram, er et nationalt problem. Manglen gør det svært for regionerne at leve op til screeningsprogrammets målsætning om, at kvinder skal have svar på deres screeningsundersøgelse inden for 14 kalenderdage.  Men nu tager Region Hovedstaden en ny metode i brug for at forbedre svartiderne: En nyindkøbt AI-løsning (kunstig intelligens) skal bistå regionens mammaradiologer med at vurdere screeningsmammografierne. Forventningerne er, at systemet vil bidrage til at forbedre svartiderne til...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind