Måling af kræft-DNA i blodet: Fremtidens supplement til cancerscreening? Måling af cirkulerende tumor-DNA kan inden for en årrække blive et supplement til de nationale screeningsprogrammer for cancersygdomme. Metoden har potentiale til at kunne reducere cancerdødeligheden betydeligt, ifølge professor.

En simpel blodprøve, som kan teste patienten for kræft-DNA, der cirkulerer i blodet, kan måske inden for relativt få år blive et vigtigt supplement til screeningsprogrammer for kræftsygdomme. Metoden har potentiale til at kunne reducere antallet af kræftdødsfald markant. Det mener professor Claus Lindbjerg Andersen, Aarhus Universitetshospital, der leder Dansk Forskningscenter for cirkulerende tumor DNA guided kræftbehandling. »Blandt befolkningerne i den rige del af verden er cancersygdomme nu den hyppigste dødsårsag. Og selv om vi har indført en række nationale...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind