Der er stor forskel på adgang til kræftmedicin henover de europæiske grænser. Det gælder ikke bare den allerede godkendte medicin, men også ny medicin, som bliver afprøvet i kliniske studier. Årsagen skal ifølge et nyt studie findes i den pose penge, som de forskellige europæiske lande bruger på sundhedssystemet. Lande i Vesteuropa har derfor gang i flere kliniske forsøg med nye kræftbehandlinger end lande i Central- og Østeuropa. Det betyder alt andet lige, at kræftpatienter i vesteuropæiske lande tidligere får...

Status: Sådan ser det ud med behandling med immunterapi til ikke-småcellet lungekræft i Danmark Siden immunterapi blev introduceret som førstelinjebehandling til patienter med ikke-småcellet lungekræft i Danmark, er flere hundrede patienter blevet behandlet. Et nyt studie danner et nationalt overblik.
Skriv en kommentar
Kræftlæger frygter for antibiotikaresistens: Det er på alle måder bekymrende Ny undersøgelse blandt 30 danske onkologer og hæmatologer viser, at over halvdelen af de adspurgte er bekymrede for antibiotikaresistens, som på sigt frygtes at blive en global sundhedskrise.
Skriv en kommentar
Overlæge stiller borgerforslag om totalt forbud mod tobak Tobak er med længder den største kræftdræber, og derfor skal nikotinprodukter forbydes, mener Ole Davidsen, overlæge på Sydvestjysk Sygehus. Han håber at kunne samle underskrifter nok til, at Folketinget skal tage stilling til borgerforslaget.
3 kommentarer
Sundhedsstyrelsen styrer stadig stædigt uden om sit ansvar Nu må Sundhedsstyrelsen stoppe med at snakke udenom og sluge de nødvendige kameler, så vi kan komme videre, for det er svært at være praktiserende læge i den nuværende situation, skriver overlæge Klavs Würgler Hansen.
2 kommentarerKræftområdet over hele verden er hårdt ramt af COVID-19 Overalt i verden beretter kræftafdelinger om problemer med at behandle patienter under COVID-19-pandemien.
Skriv en kommentar
Mulig ny behandling til kvinder med livmoderkræft Der findes i dag ikke andre behandlinger til kvinder med dissemineret livmoderkræft end kemoterapi med carboplatin. Nyt studie peger dog på, at kombinationen af en CDK4/6-hæmmer og hormonterapi kan gøre noget godt for patientgruppen.
Skriv en kommentar
Polyfarmaci giver dårligere prognose for patienter med lungekræft Hvis en patient behandles med mindst fem andre lægemidler forud for opstart af immunterapi, falder prognosen dramatisk, og effekten af behandlingen forringes muligvis.
Skriv en kommentar
Klinisk forsøg tester grænserne for adoptiv T-celleterapi T-celleterapi til en bred gruppe af kræftpatienter var veltolereret og gennemførligt, men ingen patienter opnåede et længerevarende positivt respons.
Skriv en kommentar
Regionshospitalet Randers får universitetsklinik inden for kræftscreening Det skal sikre mere viden om kræftscreening, når et allerede aktivt forskningssamarbejde på Afdeling for Folkeundersøgelser på Regionshospitalet i Randers bliver styrket med udnævnelsen til universitetsklinik indenfor kræftscreening.
Skriv en kommentar
Gentofte bliver hjemsted for Skandinaviens største brystkirurgiske enhed Region Hovedstadens højt specialiserede fagpersoner inden for brystkræft rykker sammen i Gentofte. Ved at samle udredning og operation under samme tag vil man skabe smidigere forløb for patienterne og bedre samarbejdsmuligheder for medarbejderne.
Skriv en kommentar
Koncernledelsen i Midtjylland: Aldersgrænse for tilbud om MR-skanning er sagligt velbegrundet Region Midtjyllands begrænsede kapacitet til at lave MR-skanninger af patienter med mistænkt prostatacancer anvendes bedst ved at tilbyde skanninger til patienter under 65 år, fremgår det af koncernledelsens redegørelse til regionsrådets sundhedsudvalg. Formand for hospitalsudvalg er fortsat modstander af et alderskriterie og vil gå videre med sagen, hvis der er flertal i udvalget.
Skriv en kommentar