Foto: Jesper Balleby

Udkantslæge om OK21: Gode takter, men desværre lidt tandløst Ulighed i sundhed er blevet fremhævet af Danske Regioner og sundhedsminister Magnus Heunicke som et fokusområde i forbindelse med, at den nye overenskomst for almen praksis er lagt frem. Som læge i udkanten kan det dog være svært at få øje på konkrete tiltag, der skal gøre noget ved problemet, skriver praktiserende læge Jannik Falhof.

På positivsiden er der generelt fokus på ulighed i overenskomsten. Intentionerne er til stede, men de konkrete løsninger, der skal gøre noget ved problemet, kan jeg ikke finde. Jeg bemærker også, at der er gode tiltag som f.eks. bedre kommunikation med sundhedsplejen, at man prioriterer KIAP og arbejdet med kvalitetsdata og populationsoverblik, samt nogle små tiltag som har med botilbud og plejehjem at gøre. Alt i alt har jeg oplevelsen af, at vi træder vande de kommende år og håber...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind