Johan Ludvig Reventlow
Det er problematisk at sygeliggøre folk ved at gøre en mere eller mindre almindelig tilstand til noget med en diagnose, som man skal forholde sig til, skriver Johan Ludvig Reventlow, praktiserende læge og formand for den arbejdsgruppe under DSAM, som arbejder med at lave en ny klinisk vejledning for osteoporose i almen praksis.

Osteoporose: Forebyggelse er vigtigere end medicinsk behandling Osteoporose er en alvorlig lidelse for mange, men det er også en tilstand, som vi alle kommer i, hvis vi lever længe nok. Derfor er det en samfundsopgave, og ikke kun en opgave for almen praksis, at sikre, at alle lever en knoglevenlig livsstil.

Som opfølgning på Dagens Medicins tema om osteoporose er dels praktiserende læge og bestyrelsesmedlem i PLO Trine Jeppesen, dels formand for Osteoporoseforeningen Ulla Knappe kommet med indlæg. Der er meget rigtigt i begge indlæg, og de modsiger egentlig ikke hinanden, selvom emnet ses fra forskellige sider. Jeg er formand for den arbejdsgruppe under DSAM, som arbejder med at lave en ny klinisk vejledning for osteoporose i almen praksis. Vi startede lige før, corona lagde landet ned, og vi er derfor...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement