Type 1-Diabetes: Markant fald i langtidsblodsukker ved brug af pumpeteknologi
»Når man introducerer ny teknologi til en stor gruppe patienter, vil man rigtig gerne se, at man i praksis kan genskabe resultaterne fra de kliniske studier, som ligger til grund for implementeringen af teknologien,« fortæller Kristoffer Panduro Madsen.

Type 1-Diabetes: Markant fald i langtidsblodsukker ved brug af pumpeteknologi En stor gennemgang af data fra den virkelige verden viser, hvad effekten af den udbredte brug af pumpeteknologi til voksne med type 1-diabetes i Danmark har været. Kvinder har større gavn af pumpeteknologi end mænd, viser studiet, og så ser det ud til, at effekten på langtidsblodsukkeret er lige god mellem lavt- og højtuddannede.

Insulin-pumpeteknologi til personer med type 1-diabetes har været en mulighed siden 1980’erne, men først fra 2007 med introduktionen af officielle retningslinjer har teknologien fået bred anvendelse i Danmark. I 2020 anvendte cirka 5.000 voksne teknologien, hvilket svarer til omkring 20 pct. af den voksne befolkning med type 1-diabetes. Kliniske studier af effekten af pumpeteknologien har peget på, at personer med type 1-diabetes har god gavn af at være udstyret med en pumpe, som regulerer deres insulinniveau, og nu viser nye...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind