Sundhedsministeren vil have sat tal på politianmeldelser af læger Ellen Trane Nørby vil gerne være med til at diskutere, om der er gået inflation i politianmeldelser af læger – men det skal ske på et oplyst grundlag. Hun har derfor bedt Styrelsen for Patientsikkerhed om at lave en oversigt over de sager, der har været.

Debatten om, hvorvidt der er sket et skred i omfanget af politianmeldelser af læger eller ej, skal bygge på fakta frem for følelser. Det mener sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), som derfor har bedt Styrelsen for Patientsikkerhed om at lave en oversigt over de sager, som styrelsen har behandlet siden den blev etableret. »Oversigten skal kaste lys over, om der vitterligt er en stigende tendens til politianmeldelser på sygehusområdet i overensstemmelse med, hvad mange aktører oplever,« siger Ellen Trane Nørby...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind