Søvnlængden har stort betydning for børns vægt Når det gælder søvnlængde, tidspunktet for søvn eller søvnens regelmæssighed, har søvnlængden størst effekt på børns vægt, viser studie. Et andet studie viser, at mangel på søvn også leder til større risiko for overspisning hos voksne.

Tidligere studier har koblet søvnlængden, tidspunktet for søvn og søvnens regelmæssighed sammen med overvægt hos både børn og voksne, men indtil nu har forskere ikke undersøgt, hvad der har den største effekt hos børn. Det klarlægger et nyt studie, som netop er blevet præsenteret på den årlige fedmekongres Obesity Week. Konklusionen er klar: Søvnlængden har størst betydning for børns vægt. I studiet har forskere med postdoc Trevin E. Glasgow fra Virginia Commonwealth University i spidsen undersøgt sammenhængen mellem forskellige mål...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind