Amerikansk studie: Svær overvægt reducerer risiko for at dø af kræft hos sorte mænd Ny forskning præsenteret på kongressen Obesity Week viser, at svær overvægt øger risikoen for at dø af kræft hos sorte og hvide kvinder samt hos hvide mænd. Til gengæld ser svær overvægt ud til at beskytte sorte mænd mod at dø af kræft, men forskere pointerer, at der er behov for flere studier.

Køn og race kan påvirke risikoen for både at blive overvægtig og udvikle kræft. Nu viser et nyt amerikansk studie, at når det kommer til risikoen for at dø af kræft, har svært overvægtige sorte og hvide kvinder øget risiko for at dø af kræft. Det samme har hvide mænd, men til gengæld ser svær overvægt ud til at sænke sorte mænds risiko for at dø af kræft. Forskningen, der er ledet af direktøren for Cancer Metabolism, LSU Pennington Biomedical...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind