Ældremedicin er en vigtig spiller nu og i fremtiden DEBAT: Med kun 185 aktive geriatere i Danmark ud af 17.000 speciallæger, går sundhedsvæsenet en skrøbelig fremtid i møde. Vi har brug for en handleplan og uddannelse af flere geriatere, hvis vi skal undgå ulighed i mulighederne for ældre patienter. Skriv en kommentar
Ensomhed blandt ældre patienter med kronisk nyresygdom øger risikoen for at dø Når ældre patienter med kronisk nyresygdom bor alene og ikke har voksne børn, øger det deres risiko for at dø, men kun i mindre grad for sygdomsprogression, viser ny dansk forskning. Vi skal måske holde øje med særligt sårbare grupper af patienter, der skal have mere støtte fra sundhedsvæsnet, fordi de ikke har det derhjemme, siger forsker.
Geriatere: Den nye ældrelov skal baseres på evidens, og vi bidrager gerne Regeringens udspil til en ny ældrelov blev ikke den game-changer, som området har brug for. Med afsæt i vores ønske om at være en faglig medspiller til udformningen af fremtidens ældrebehandling sætter bestyrelsen i Dansk Selskab for Geriatri (DSG) i denne kronik fokus på konkrete områder, som regeringens ældreudspil overser. Skriv en kommentar
Geriatrisk rejsehold på AUH sætter fokus på ældre patienter på tværs af afdelinger Læger fra Ældresygdomme på Aarhus Universitetshospital har taget initiativ til Projekt Geriatrisk Rejsehold, som skal understøtte andre hospitalsafdelinger på hospitalet og i resten af Region Midtjylland med at implementere kompetenceløft omkring ældre patienter.
Efter besøg af rejsehold fra geriatrien: Ændrede arbejdsgange hos Infektionssygdomme Infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital var de første til at få besøg af et nyt geriatrisk rejsehold, og det ledte til store ændringer i arbejdsgangene omkring ældre patienter. Både personale, patienter og pårørende er rigtig glade for de nye tiltag, siger kvalitetskoordinerende sygeplejerske.
Studie kortlægger ældres udfordringer ved håndtering af medicin Ældre borgere er ofte i behandling med mere end en håndfuld lægemidler på samme tid. Nyt dansk studie kortlægger, hvad der bekymrer de ældre i forhold til deres medicinhåndtering, og hvordan læger muligvis kan hjælpe deres patienter til ikke at være nervøse for at komme til at gøre noget forkert.
Ny professor i fysioterapi og personcentreret rehabilitering på OUH og SDU Lisbeth Rosenbek Minet, fysioterapeut, ph.d. er ny professor i fysioterapi og personcentreret rehabilitering på Geriatrisk Afdeling på Odense Universitetshospital, OUH, og Klinisk Institut, SDU.
Ledende overlæge rykker til kommunalt pleje- og genoptræningssted Læge Finn Rønholt skifter tilværelsen som ledende overlæge ud med et job i Gladsaxe Kommune, hvor han skal være med til at sikre, at indlagte borgere oplever tryghed, kvalitet og sammenhæng i deres forløb.
Pilotprojekt i Odense: 90 pct. af plejehjemsbeboere undgår tur på hospitalet En hospitalslæge og en kommunal akutsygeplejerske kører begge ud, når der bliver tilkaldt en ambulance til en plejehjemsbeboer i Odense. I 90 pct. af tilfældene kan den ældre undgå en tur med ambulancen ind til hospitalet og i stedet blive behandlet på plejehjemmet.
Korrekt ernæring af syge og ældre i det danske sundhedsvæsen er livsvigtig, men overses I behandlingen og plejen af mange patienter – og i særlig grad ældre medicinske patienter – er den optimale ernæring til patienten ofte et overset område. Nyt borgerforslag vil gøre ernæringsområdet til en 'skal'-opgave i sundhedsvæsenet. Skriv en kommentar