»Derudover kan vi i dette studie også vise, hvilken type modeller der er de bedste i forhold til at stille en prognose for patienter med Hodgkins lymfom,« siger Rasmus Rask Kragh Jørgensen.

Så mange patienter skal der til at træne en prognostisk model for patienter med Hodgkins lymfom Der skal langt færre patienter til at træne en prognostisk model for patienter med Hodgkins lymfom, end mange måske tror, viser ny dansk forskning. Det kan i datasæt efterlade flere patienter til at validere modellerne, fortæller forsker.

Til en medicinsk kongres for American Hematology Association i slutningen af 2023 sad ph.d.-studerende Rasmus Rask Kragh Jørgensen fra Hæmatologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital blandt tilskuerne, da en profileret professor fortalte tilhørerne til en forelæsning, at man skal bruge 2.000 patienter til at træne prognostiske modeller for forskellige hæmatologiske kræftformer. De prognostiske overlevelsesmodeller agerer beslutningsstøtteværktøjer i klinikken, men inden de kan tages i brug, skal de trænes på data, og til det skal der bruges rigtig mange patienter, fortalte professoren....

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement