Retspsykiatriske patienter optager fortsat mange senge i almenpsykiatrien Selvom retspsykiatrien har fået flere senge fylder de retspsykiatriske patienter fylder stadig for meget i almenpsykiatrien til skade for begge patientgrupper. Løsningen er et solidt løft af almenpsykiatrien, mener psykiaternes formand. Minister vil løse problemet med den kommende psykiatriplan.

Ikke færre end 18 pct. af patienterne indlagt på afsnittet for psykoser i Skejby var i 2018 retspsykiatriske. Dermed var den almenpsykiatriske afdeling den, som sidste år havde flest retspsykiatriske patienter indlagt i hele Region Midtjylland.  I hele regionen udgjorde de retspsykiatriske 9,4 pct. af de indlagte patienter i almenpsykiatrien og 12 pct. af sengedagene. Tilstanden i Region Midtjylland er en del af en landsdækkende tendens. I de øvrige regioner optages mellem 4,1 og 9,8 pct. af de almenpsykiatriske senge...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind