93 pct. af de indlagte patienter og 97 pct. af de ambulante patienter forlod i 2011 et hospital med et enten godt eller virkeligt godt indtryk af sygehuset. Det viser en ny udgave af de årlige Landsdækkende Undersøgelser af Patientoplevelser (LUP), hvor 138.195 patienter, der var i behandling på et sygehus i perioden august-oktober 2011, har deltaget. Resultatet for de ambulante patienter er en anelse bedre end sidste år, hvor 96 pct. havde et positivt eller meget positivt indtryk af deres ophold...

Coronavirus øger antallet af telefon- og videokonsultationer i psykiatrien En nedlukning af landet har resulteret i en kraftig stigning i antallet af telefon- og videokonsultationer i psykiatrien. Videokonsultationerne er kommet for at blive, siger formand for psykiatri- og socialudvalg i Danske Regioner.
Skriv en kommentar
Så langt er PLO og de fem regioner i arbejdet med afviste henvisninger Praktiserende læger oplever ofte afvisninger, når de henviser til psykiatrien og reumatologien. Derfor er PLO gået i dialog med regionerne over hele landet.
1 kommentarMarkante forskelle i behandling af rygsøjlegigt Database viser store regionale forskelle i behandlingen af patienter med rygsøjlegigt. Manglende registrering af diagnosetidspunkt og indførelsen af Sundhedsplatformen i Østdanmark bidrager til et uklart billede af målopfyldelsen for behandling af rygsøjlegigt.
Skriv en kommentar
Retspsykiatriske patienter optager fortsat mange senge i almenpsykiatrien Selvom retspsykiatrien har fået flere senge fylder de retspsykiatriske patienter fylder stadig for meget i almenpsykiatrien til skade for begge patientgrupper. Løsningen er et solidt løft af almenpsykiatrien, mener psykiaternes formand. Minister vil løse problemet med den kommende psykiatriplan.
Skriv en kommentarSå meget skal sygehusene spare Tre ud af fem regioner skal finde besparelser på trecifrede millionbeløb.
Skriv en kommentar
Regioner fastholder besparelser trods flere penge i økonomiaftale Budgetter for 2016 i alle fem regioner vil indeholde millionbesparelser, selvom økonomiaftale sikrer 1,5 mia. kr. til sundhedsvæsenet. Regionsrådsformænd satser på flere penge i finansloven.
Skriv en kommentar
Store regionale forskelle i undersøgelser for cancermutationer I Danmark er læger gode til at få undersøgt kræftpatienter for forskellige mutationer, hvilket kan være med til at guide behandlingen. Der er dog store regionale forskelle på tværs af landet, og så er undersøgelser for mutationer centreret omkring få kræftsygdomme, viser ny forskning.
Skriv en kommentar
Statsrevisorer kommer med næsthårdeste kritik af manglende overholdelse af kræftventetider Statsrevisorerne kritiserer i skarpe vendinger, at regionerne og Indenrigs- og Sundhedsministeriet ikke har sikret, at alle kræftpatienter starter i behandling i overensstemmelse med reglerne om maksimale ventetider.
Skriv en kommentar
Tænketank: Adgang til sensorbaseret diabetesteknologi er en investering, ikke en udgift Der skal lyde en stor ros til de regioner, der har fundet midler til at implementere sensorbaserede glukosemålere til personer med diabetes. Vi skal betragte medicin og innovativ sundhedsteknologi som en investering, for investerer vi ikke i dag, bliver prisen langt højere i morgen.
Skriv en kommentar
Færre vaccinedoser end ventet skaber forvirring i landets regioner Hvilke borgere skal vaccineres i denne uge, og hvem sidder med beslutningskompetencen? Pfizers udmelding om en mindre vaccineleverance end aftalt og tavshed fra sundhedsmyndighederne har skabt forvirring i landets regioner.
Skriv en kommentar
Læger kommer på færre kongresser Industriens finansiering af efteruddannelse giver lægerne problemer med habiliteten. Regionerne vil finde en løsning, men det kan betyde, at færre kommer på kongresrejser.
Skriv en kommentar