Markante ­forskelle i behandling af rygsøjlegigt Database viser store regionale forskelle i behandlingen af patienter med rygsøjlegigt. Manglende registrering af diagnosetidspunkt og indførelsen af Sundhedsplatformen i Østdanmark bidrager til et uklart billede af målopfyldelsen for behandling af rygsøjlegigt.

366 personer fik i 2017 stillet diagnosen rygsøjlegigt, fremgår det af DANBIO, den nationale kliniske kvalitetsdatabase for behandling af reumatologiske patienter. Det relativt lille antal patienter betyder, at selv små forskydninger vil påvirke regionernes og hospitalernes evne til at efterleve indikatormålene i databasen. Med det forbehold viser 2018-årsrapporten fra DANBIO store regionale variationer på flere indikatorer. Det gælder f.eks. for andelen af nydiagnosticerede patienter, som har haft tre besøg med registrering af både sygdomsaktivitet, funktionsniveau og angivelse af medicinsk behandling...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind