Anders Kühnau, forhandlingsleder for regionerne og formand for RLTN, har præsenteret regionernes krav til de kommende overenskomsterforhandlinger.

Regionerne har otte krav til de kommende overenskomstforhandlinger I dag begynder forhandlingerne om nye overenskomster for regionernes ansatte. Regionerne ønsker at drøfte, hvordan der kan findes en ny fleksibilitet, der i højere grad imødekommer behovet for at kunne bruge personaleressourcerne på en optimal måde.

Lægerne og en lang række andre ansatte i landets fem regioner skal have nye overenskomster til foråret. Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN), der forhandler på regionernes vegne, har otte krav til forhandlingerne. Det skriver Anders Kühnau, forhandlingsleder for regionerne og formand for RLTN, i et dokument (pdf) rettet til Forhandlingsfællesskabet, som er de faglige organisationers sammenslutning på det regionale område. »Overenskomster og aftaler skal understøtte, at patientfokus er omdrejningspunktet for både organisering, ledelse, behandling og pleje, og som samtidig sikrer fokus på...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement