Regionerne har otte krav til de kommende overenskomstforhandlinger
Anders Kühnau, forhandlingsleder for regionerne og formand for RLTN, har præsenteret regionernes krav til de kommende overenskomsterforhandlinger.

Regionerne har otte krav til de kommende overenskomstforhandlinger I dag begynder forhandlingerne om nye overenskomster for regionernes ansatte. Regionerne ønsker at drøfte, hvordan der kan findes en ny fleksibilitet, der i højere grad imødekommer behovet for at kunne bruge personaleressourcerne på en optimal måde.

Lægerne og en lang række andre ansatte i landets fem regioner skal have nye overenskomster til foråret. Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN), der forhandler på regionernes vegne, har otte krav til forhandlingerne. Det skriver Anders Kühnau, forhandlingsleder for regionerne og formand for RLTN, i et dokument (pdf) rettet til Forhandlingsfællesskabet, som er de faglige organisationers sammenslutning på det regionale område.

»Overenskomster og aftaler skal understøtte, at patientfokus er omdrejningspunktet for både organisering, ledelse, behandling og pleje, og som samtidig sikrer fokus på høj effektivitet og kvalitet,« lyder et af kravene.

Forhandlingerne er essentielle for fremtidens sundhedsvæsen, pointerer Anders Kühnau i en pressemeddelse om kravene.

»Størstedelen af regionernes ansatte arbejder på hospitaler og sygehuse. Derfor skal vi gennem forhandlingerne skabe det bedste fundament for et sundhedsvæsen, hvor vi leverer den behandling, der giver størst værdi for patienterne,« siger han og tilføjer:

»Det er helt afgørende for os, at overenskomsterne understøtter den udvikling, som vi ser i sundhedsvæsenet lige nu. Vi går til forhandlingerne med et ønske om at drøfte, hvordan vi kan finde en ny fleksibilitet, der – med udgangspunkt i patienterne –  i højere grad imødekommer behovet for at kunne bruge personaleressourcerne fagligt, tidsmæssigt og geografisk på en optimal måde.«

Forhandlingerne vil løbe igennem januar og februar.

 

Skriv kommentar