Forpersoner jubler: Endelig følger pengene med psykiatriplanen
Nina Tejs Jørring (tv.), forperson i Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab, og Merete Nordentoft, forperson Dansk Psykiatrisk Selskab.

Forpersoner jubler: Endelig følger pengene med psykiatriplanen Den nye SVM-regering har sat de penge af til en 10-årig psykiatriplan, som det brede forlig i september blev kritiseret for ikke at gøre. Regeringsgrundlaget prioriterer yderligere 3 mia. kr. årligt til psykiatrien, og det skaber glæde hos forpersoner for psykiatriske selskaber.

Ideerne var der, men det var finansieringen ikke. Blækket var ikke engang tørt på den brede aftale om en 10 årsplan for psykiatrien, der kom i september, før fagfolkene talte om, at det var nødvendigt med en ‘Psykiatriplan 2’. Det får de måske nu, for i regeringsgrundlaget for den nye SVM-regering følger pengene endelig med planen: ‘På baggrund af Sundhedsstyrelsens faglige oplæg til en 10-års plan vil regeringen prioritere yderligere 3 mia. kr. til indsatser over den samlede 10-årige periode,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind