Professor undersøger hormonforstyrrende stoffers indflydelse på fedmeepidemi

Professor undersøger hormonforstyrrende stoffers indflydelse på fedmeepidemi Professor, ph.d. Tina Kold Jensen fra Institut for Sundhedstjenesteforskning, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet, har fået næsten 14 mio. kr. af Det Strategiske Forskningsråd til at undersøge hormonforstyrrende stoffers indflydelse på den tiltagende forekomst af fedme.

De seneste års dramatisk stigning i forekomsten af fedme har være tilskrevet det øgede kalorieindtag, manglende fysisk aktivitet og genetiske dispositioner, men nyere forskning peger på, at dette alene ikke kan være årsagen. Hvis børn og unge udsættes for hormonforstyrrende stoffer i følsomme perioder af deres opvækst, kan det medføre helbredsproblemer senere i livet, deriblandt fedme. Sammenhængen mellem udsættelse for disse stoffer i følsomme perioder af børn og unges liv og en senere forekomst af fedme – og forstadier til...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind