Foto: Jesper Balleby

Nye tal bekymrer: Almen praksis laver meget få lungeundersøgelser Mere end et halvt år inde i coronakrisen er antallet af lungefunktionsundersøgelser i almen praksis fortsat i bund. Det viser nye tal fra Danske Regioner. »Uden undersøgelsen kan det være meget svært at vurdere, om patienten er alvorligt syg eller ej,« lyder det fra bekymret overlæge på Vejle Sygehus.

Da statsminister Mette Frederiksen lukkede store dele af landet ned 11. marts, skete det samme for langt størstedelen af de ca. 25.000 lungefunktionsundersøgelser, der laves i almen praksis hver måned.  Men hvor det dramatiske fald i begyndelsen af krisen på ca. 80 pct. var forventeligt, befinder antallet af lungefunktionsundersøgelser sig fortsat på et meget lavt niveau. Jeg mener, at frygten for corona skal vejes op imod risikoen for at overse uopdaget og alvorlig sygdom. Med sidstnævnte som det mest alvorlige...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind