På trods af at øre-næse-hals-læge på OUH Chadi Abdel-Halim er tvunget til at sidde med ned til 20 centimeters afstand, når han skal undersøge patienter, som potentielt kunne være smittet med COVID-19, har han og kollegerne på afdelingen ikke adgang til andre værnemidler end de samme mundbind og visirer eller briller, som vagtlægerne bruger. Og med hensyn til at blive vaccineret mod COVID-19 står andre lægespecialer på OUH på nuværende tidspunkt foran i køen.

Øre-næse-hals-læge i opråb: »Har de helt glemt os i vaccineprioriteringen?« Øre-næse-halslægerne på Odense Universitetshospital (OUH) er ikke blandt det prioriterede sundhedspersonale, der modtager COVID-19-vaccinen først, selvom de undersøger patienters luftveje helt tæt på. Det undrer læge Chadi Abdel-Halim, der føler, at han og kollegerne er blevet glemt i prioriteringen af sygehusledelsen. OUH's lægefaglige direktør forsvarer prioriteringen, men forstår godt lægernes bekymring.

»Jeg sidder helt tæt på, når jeg skal undersøge patienters luftveje. Der er mindre end 20 centimeter fra min næse til næsen på patienter, der ikke er podet for COVID-19. Det betyder, at jeg er ret eksponeret for smitte, og alligevel har man fra hospitalets side valgt ikke at prioritere øre-næse-halslæger. Det er svært at forstå,« siger Chadi Abdel-Halim. Vi har talt med afdelingsledelsen om, at det er utrygge arbejdsforhold, og de er gået videre med vores bekymring, men der...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement