Onkolog: Ja, terminale kræftpatienter får ikke ordentlig besked
»Det mest katastrofale er jo, at når vi så har indført ny medicin og siger, at det koster 100 mio. kr. for et vist antal patienter, så følger onkologerne ikke op på, om det overhovedet virker. Er det ikke utroligt?«, siger professor i onkologi Anders Jakobsen, leder af onkologisk afdeling på Center Lillebælt, Vejle Sygehus.

Onkolog: Ja, terminale kræftpatienter får ikke ordentlig besked Svært metastaserede kræftpatienter får ganske rigtigt alt for ofte ikke den nødvendige information om deres tilstand til at kunne indse, om videre kemobehandling eller anden aggressiv kræftbehandling giver mening, vurderer professor Anders Jakobsen, Center Lillebælt, Vejle Sygehus. 

Desværre, kun abonnenter har adgang til at læse denne artikel.

Få et prøveabonnement

»Overlægen fra den palliative enhed har desværre fuldstændigt ret.« Sådan lyder professor i onkologi, dr.med. Anders Jakobsens umiddelbare reaktion på udmeldingen fra den områdeansvarlige overlæge Gitte Irene Juhl fra den palliative enhed ved Nordsjællands hospital. Hun beretter om, at mange svært metastaserede kræftpatienter ikke har fået at vide, hvor slemt det reelt står til med […]