Nyt nationalt forskningscenter vil spore kræft-tilbagefald fra blodprøver

Nyt nationalt forskningscenter vil spore kræft-tilbagefald fra blodprøver Forskere fra Aarhus Universitetshospital vil gøre op med at spore kræft-tilbagefald med dyre scanninger og satser på at finde dem via kræft-DNA i blodprøver. Deres første blodtest til tarmkræft er så lovende, at et nationalt forskningscenter skal udbrede testen til alle kræftformer. 

Kræftpatienter behøver snart ikke længere at bekymre sig om at opdage et tilbagefald for sent og dermed risikere at dø af deres sygdom. Forskere fra Aarhus Universitetshospital er nemlig langt med udviklingen af en ny test, der via billige og harmløse blodprøver kan opdage stumper af kræft-DNA på et væsentligt tidligere tidspunkt end dyre og potentielt skadelige scannere kan afsløre, at kræften er kommet igen.  Hidtil har forskerne fokuseret på tarmkræft – men resultaterne herfra er så lovende, at Kræftens...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind