Et nyt forskningsprojekt med kræftforsker og professor Susanne Dalton i spidsen skal finde løsninger, så flere sårbare patienter kommer lige så godt gennem et kræftforløb som patienter, der ikke betegnes som sårbare.

Offentligt-privat forskningsprojekt skal opspore sårbare kræftpatienter tidligere Nyt offentligt-privat forskningsprojekt skal finde løsninger til at reducere uligheden i behandling for urologisk kræft i Region Sjælland. Sårbarhed kommer i mange former, og det skal være sådan, at alle har de samme muligheder for at komme godt gennem et kræftforløb, siger kræftforsker og professor Susanne Dalton.

Der er stor ulighed mellem danskerne i muligheden for et sundt liv. Uligheden betyder også, at store grupper af danskere fra vugge til grav har ringere mulighed for diagnose og behandling af alle tænkelige sygdomme. Statsminister Mette Frederiksen (S) adresserede for nylig problemstillingen og gjorde det også klart, at det er regeringens ambition at nedbringe ulighed i sundhed mellem danskere. Statsministeren er dog langt fra den første til at tænke disse tanker, for overalt i Danmark arbejder forskere og læger...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement