»Faktisk dør op imod halvdelen af patienterne med avanceret sygdom af infektionerne snarere end af selve kræften. Derfor var vores udgangspunkt for det her forskningsprojekt, at vi ville forstå, hvorfor huden bliver så ødelagt hos nogle patienter med lymfekræft,« forklarer professor Niels Ødum.

Forskere finder årsag til, at lymfekræft ødelægger huden – og hvordan det behandles Lymfekræft kan lede til nedbrydning af huden og medfølgende risiko for alvorlige infektioner, der i de værste tilfælde kan være fatale. Nu har danske forskere fundet ud af, hvordan lymfekræft ødelægger hudens beskyttende lag, og hvad læger kan gøre for at behandle patienterne.

Lymfekræft har evnen til at slå sig ned i huden, hvorefter kræftcellerne begynder at ødelægge det omkringliggende væv. Hos patienter med lymfekræft i huden kan det lede til udvikling af både milde symptomer på hudsygdom, for eksempel let eksem, men det kan også lede til voldsomme hudlæsioner, der kan være udgangspunktet for udvikling af farlige infektioner med medfølgende risiko for blodforgiftninger. For mange patienter med lymfekræft er problemerne med huden nedsættende for deres livskvalitet, idet det er forbundet med mange...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement