»Når behandlingen er samlet, har lægerne mulighed for at registrere fordele og ulemper ved en sådan ny behandling. Derefter, hvis det viser gode resultater, kan det rulles ud til de afdelinger, som laver kirurgi ved prostatakræft,« siger formand for Urologisk Selskab, Lars Lund, om den eksperimentelle behandling på OUH, som har fået midler af ministeriet.

Midler til eksperimentel prostatakræftkirurgi glæder faglige aktører En prioritering af prostatakræft fra Sundheds- og Ældreministeriets side glæder både patientforening og lægefagligt selskab. Behandlingen kan gavne mange patienter, men det er vigtigt, at patienter går ind til det på et oplyst grundlag, siger læge.

Det vækker begejstring, at Sundheds- og Ældreministeriet har tildelt 950.000 kr. til et eksperimentelt projekt ved Forskningsenheden for Urologi ved Odense Universitets Hospital.  Enheden tilbyder patienter med prostatakræft eksperimentel kirurgi efter endt strålebehandling, såkaldt salvage prostatektomi. Hos Dansk Urologisk Selskab kalder formand, professor og læge Lars Lund fra Urinvejskirurgisk Afdeling L ved Odense Universitetshospital det vigtigt, at der findes et nationalt center for eksperimentel kirurgi ved prostatakræft.  Han fortæller, at Odense i samarbejde med en klinik i Malmø i en...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement