Et nyt forskningsprojekt, der viser, at det ældre lægemiddel Irovulfen kan være en effektiv behandling for en gruppe blærekræftpatienter, som har en særlig genetisk variant, får en blandet modtagelse fra formand for Dansk Urologisk Selskab og professor og læge, Lars Lund, fra Urinvejskirurgisk Afdeling L ved Odense Universitetshospital. »Det er et fint studie og en vigtig iagttagelse, og mængden af fagfolk, der er tilknyttet projektet, vidner om, at de har gjort nogle interessante fund,« siger Lars Lund og fortsætter: »Vi...

Danske læger karakteriserer forskellen mellem mænd og kvinder med blærekræft Der er forskel på antallet af mænd og kvinder, som får stillet en diagnose med blærekræft, og der er også forskel i udfaldet efter diagnosen. Læger fra Aarhus Universitetshospital har lavet en karakteristik af denne forskel, hvilket blandt andet kan have betydning for valg af behandling til hhv. mænd og kvinder med blærekræft.
Skriv en kommentar
Gruppe bag manifest vil sikre bedre behandling for unge mænd med prostatakræft – lægefaglig formand er skeptisk En minidokumentar om unge mænd med prostatakræft har givet anledning til en række forslag til, hvordan behandlingen kan forbedres. Patientorganisation nikker genkendende til punkterne, mens formand for lægefagligt selskab både kan genkende dele, men samtidig er uenig i en række punkter.
1 kommentar
Midler til eksperimentel prostatakræftkirurgi glæder faglige aktører En prioritering af prostatakræft fra Sundheds- og Ældreministeriets side glæder både patientforening og lægefagligt selskab. Behandlingen kan gavne mange patienter, men det er vigtigt, at patienter går ind til det på et oplyst grundlag, siger læge.
Skriv en kommentar
Region Midtjylland sætter initiativer i gang efter kræftsag på Aarhus Universitetshospital Region Midtjylland har lavet en plan, som skal styrke regionens kræftbehandling. Det sker, efter at det er kommet frem, at hundredvis af kræftpatienter har ventet for længe på en operation på Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Forskellige opgørelsesmetoder mudrer billedet af blærekræftoverlevelse i Norden Folketingspolitikere risikerer at blive misinformeret af Sundhedsministeriets data om de kræftområder som f.eks. blærekræft, hvor Danmark tilsyneladende har lavere overlevelse end vores nabolande. Billedet er nemlig et helt andet, fortæller forskere.
Skriv en kommentar
Ældre lægemiddel kan forbedre behandling af blærekræft Ny forskning tyder på, at et ældre lægemiddel kan være en effektiv behandling af blærekræft og en ekstra behandlingsmulighed til en gruppe patienter med blærekræft. Det er en potentiel gamechanger, siger forsker bag projektet.
Skriv en kommentar
Eksperimentel prostatakræftkirurgi får økonomisk indsprøjtning Et nyt projekt, der tilbyder prostatakræftpatienter kirurgisk behandling efter endt strålebehandling, får knap en mio. kr. i støtte fra Sundheds- og Ældreministeriet. Pengene skal sikre, at flere patienter med prostatakræft overlever, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Ny test kan revolutionere kræftbehandling – hvis der er hold i økonomien At lade hospitalerne indføre en ny blodprøvetest, der tidligt kan spore kræft-tilbagefald, kan enten slå bunden ud af hospitalernes økonomi eller medføre besparelser. Professor i sundhedsøkonomi Jes Søgaard skal forsøge at finde svaret.
Skriv en kommentarOpdivo skal testes i yderligere syv indikationer Et nyt samarbejde skal undersøge lægemidlet Opdivo i kombination med eksperimentelt præparat til behandling af fem forskellige tumortyper og syv potentielle indikationer.
Skriv en kommentarKræftpatienter kan være døde af for høje doser kemoterapi Alvorlige fejl på sygehusapoteker i to regioner har betydet, at patienter systematisk er blevet behandlet med kemoterapi i 16-20 pct. for høje doser.
Skriv en kommentar
Analyse: Hospitaler i Region Midtjylland anbefales at arbejde tættere sammen efter kræftskandale Kerneårsagsanalysen af forløbet med overskridelser af de maksimale ventetider for kræftpatienter er for nyligt præsenteret for politikerne i Region Midtjylland
Skriv en kommentar