Med det nye kateter behandler vi direkte der, hvor infektionen sidder, og vi kan derfor bruge mindre antibiotika. Den nye behandlingsform kan få stor betydning for udviklingen af antibiotikaresistens, som er et voksende problem,« siger ph.d.-studerende og læge ved Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Odense Universitetshospital (OUH) Kristian Stærk, der er en af forskerne bag det nye forskningsprojekt og kateter. 

Dansk studie sår tvivl om seneste årtiers forskning i blærebetændelse Med verdens første grisemodel for blærebetændelse sår danske forskere tvivl om de seneste årtiers forskning på området. Og så baner forskningen vej for nye behandlingsformer ifølge lægen bag studiet.

Danske forskere har lavet verdens første grisemodel for blærebetændelse. Resultaterne heraf sår tvivl om teorier for tilbagevendende urinvejsinfektion, som ellers er blevet etableret af de seneste 30 års forskning i mus og rotter.  »Teorien om, hvorfor vi får tilbagevendende urinvejsinfektioner, hedder, at kolibakterier gemmer sig for antibiotikaen i blæreslimhindens celler. Efter endt antibiotikabehandling kan der derfor opstå en ny infektion med en identisk klon,« siger ph.d.-studerende og læge ved Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Odense Universitetshospital (OUH) Kristian Stærk og fortsætter:...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement