Medicintilskudsnævnet afviser nyt gigtmiddel Prisen på lægemidlet Colrefuz til forebyggelse af akutte gigtanfald er så høj, at Sundhedsstyrelsens medicintilskudsnævn nu afviser at give generelt tilskud.

Nævnet slår i sin afgørelse fast, at prisen på Colrefuz ikke står i rimeligt forhold til den behandlingsmæssige værdi, når man sammenligner med de konkurrerende præparater, som også bruges mod henholdsvis akut anfaldsbehandling af gigt og som forebyggende behandling af gigt. 

Konkurrenterne er NSAID-midler som ibuprofen og naproxen. Mens hver tablet Colfefuz koster 5,52 kr., koster de billigste tabletter med ibuprofen ca. en femtedel, viser tal fra medicinpriser.dk. 

Et yderligere argument for afslaget er, at Colrefuz kun markedsføres i pakninger af 100 stk., hvorfor der i tilfælde, hvor colchicin ordineres til behandling af akut gigtanfald, formentlig vil være et stort antal tabletter i overskud, som patienten næppe vil få brug for.

Medicintilskudsnævnet kan vælge at give generelt klausuleret tilskud, hvilket betyder, at tilskuddet er betinget af, at lægemidlet ordineres til bestemte sygdomme eller persongrupper. 

Men nævnet afviser også generelt klausuleret tilskud, da der er risiko for, at Colrefuz vil blive anvendt som førstevalg til såvel akutbehandling og som førstevalg til forebyggende behandling af akutte anfald, selvom den billigere behandling med NSAID-midler bør forsøges først.

Producenten Actavis fik markedsføringstilladelse til Colrefuz i april i år, men med afslaget fra medicintilskudsnævnet skal danske læger søge om enkelttilskud for alle patienter, hvis de vil udskrive Colrefuz.

Skriv kommentar