EMA undersøger årsager til fejldosering af gigtmiddel Stadig flere indrapporterede tilfælde af overdosering med methotrexat får nu det europæiske lægemiddelagentur EMA til at iværksætte en undersøgelse, som skal klarlægge metoder til at forebygge de alvorlige og ofte fatale tilfælde af fejldosering.

Det europæiske lægemiddelagentur EMA har besluttet at iværksætte en undersøgelse af de hyppigt opståede doseringsfejl, som sker i forbindelse med brugen af gigtmidlet methotrexat. Årsagen er de fortsatte indberetninger af overdosering med methotrexat, som overalt i EU-landene gennem årtier jævnligt har ført til alvorlige tilfælde af medicinforgiftning og i nogle tilfælde også dødsfald. Overdosering og forgiftning med methotrexat sker typisk, når uge- og dagsdosis forveksles, og patienten derfor dagligt får den ugentlige dosis methotrexat. Selv om flere EU-lande aktivt har...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind