Mænd med dødelig prostatakræft lever markant længere
De sidste 15 år er 5-års dødeligheden for alvorligt syge prostatakræftpatienter faldet med 25 pct. At der nu langt om længe er lys i mørket, glæder professor Peter Iversen (mf), læge Thomas Helgstrand (tv) og læge og ph.d. Andreas Røder (th), der har forsket i prostatadødeligheden på Copenhagen Prostate Cancer CenterFoto: Joachim Rode.

Mænd med dødelig prostatakræft lever markant længere Et nyt stort studie fra Copenhagen Prostate Cancer Center viser, at tidlig diagnostik og bedre medicinsk behandling har rykket markant ved 5-års dødeligheden blandt mænd diagnosticeret med spredt prostatakræft. De sidste 15 år er dødeligheden faldet fra 80 pct. til, at det i dag er knap halvdelen af mændene, der er i live fem år efter diagnosetidspunktet. Resultatet er »lidt af en game-changer«, lyder det fra forskerne bag.

Prognosen for alvorligt syge prostatapatienter går mod lysere tider. Stadig flere uhelbredeligt syge patienter sprænger statistikken og er i live fem år efter diagnosetidspunktet, viser et nyt stort studie fra Copenhagen Prostate Cancer Center (CPC). De sidste 15 år er 5-års dødeligheden for gruppen således faldet fra 80 pct. til 55 pct. Det er »lidt […]

Desværre, kun abonnenter har adgang til at læse denne artikel.

Få et prøveabonnement