Mænd med dødelig prostatakræft lever markant længere
De sidste 15 år er 5-års dødeligheden for alvorligt syge prostatakræftpatienter faldet med 25 pct. At der nu langt om længe er lys i mørket, glæder professor Peter Iversen (mf), læge Thomas Helgstrand (tv) og læge og ph.d. Andreas Røder (th), der har forsket i prostatadødeligheden på Copenhagen Prostate Cancer CenterFoto: Joachim Rode.

Mænd med dødelig prostatakræft lever markant længere Et nyt stort studie fra Copenhagen Prostate Cancer Center viser, at tidlig diagnostik og bedre medicinsk behandling har rykket markant ved 5-års dødeligheden blandt mænd diagnosticeret med spredt prostatakræft. De sidste 15 år er dødeligheden faldet fra 80 pct. til, at det i dag er knap halvdelen af mændene, der er i live fem år efter diagnosetidspunktet. Resultatet er »lidt af en game-changer«, lyder det fra forskerne bag.

Desværre, kun abonnenter har adgang til at læse denne artikel.

Få et prøveabonnement

Prognosen for alvorligt syge prostatapatienter går mod lysere tider. Stadig flere uhelbredeligt syge patienter sprænger statistikken og er i live fem år efter diagnosetidspunktet, viser et nyt stort studie fra Copenhagen Prostate Cancer Center (CPC). De sidste 15 år er 5-års dødeligheden for gruppen således faldet fra 80 pct. til 55 pct. Det er »lidt […]