Mænd med dødelig prostatakræft lever markant længere
De sidste 15 år er 5-års dødeligheden for alvorligt syge prostatakræftpatienter faldet med 25 pct. At der nu langt om længe er lys i mørket, glæder professor Peter Iversen (mf), læge Thomas Helgstrand (tv) og læge og ph.d. Andreas Røder (th), der har forsket i prostatadødeligheden på Copenhagen Prostate Cancer CenterFoto: Joachim Rode.

Mænd med dødelig prostatakræft lever markant længere Et nyt stort studie fra Copenhagen Prostate Cancer Center viser, at tidlig diagnostik og bedre medicinsk behandling har rykket markant ved 5-års dødeligheden blandt mænd diagnosticeret med spredt prostatakræft. De sidste 15 år er dødeligheden faldet fra 80 pct. til, at det i dag er knap halvdelen af mændene, der er i live fem år efter diagnosetidspunktet. Resultatet er »lidt af en game-changer«, lyder det fra forskerne bag.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind