Anton Pottegård
Andre forskeres kritik lukker ikke munden på lektor Anton Pottegård. Han ville dog gerne sikre sig, at myndighederne var ordentligt orienteret om resultaterne, før han meldte dem ud til offentligheden.

Forskerne har koordineret deres pressestrategi med Lægemiddelstyrelsen Allerede efter det første studie tog lektor Anton Pottegård og hans kolleger kontakt til Lægemiddelstyrelsen for at orientere dem om udfaldet. Det førte til en tæt dialog om fortolkningen af data såvel som afstemte pressestrategier.

Længe før offentligheden fik besked, valgte lektor Anton Pottegård og hans kolleger fra Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital at orientere Lægemiddelstyrelsen om, at de havde fundet dokumentation for, at det blodtrykssænkende middel hydrochlorthiazid, HCTZ, øgede risikoen for hudkræft. De kontaktede også Lægemiddelstyrelsens presseenhed for at diskutere deres pressestrategi. Lægemiddelstyrelsen sørgede for, at budskabet blev videregivet til EMA’s bivirkningskommité PRAC. Det tætte samspil har været meget givtigt for forskerne. »Samarbejdet med Lægemiddelstyrelsen, PRAC, det amerikanske FDA og øvrige myndigheder har været...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement