Lungemedicinere: Risiko for permanente lungeskader efter COVID-19 skal afklares
Pernille Hauschildt er overlæge på Lungemedicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital.

Lungemedicinere: Risiko for permanente lungeskader efter COVID-19 skal afklares COVID-19 kan skabe varige skader i lungerne, selv om patienten er erklæret rask. Derfor er det ifølge flere lungemedicinerne vigtigt, at der bliver fulgt op på alle de patienter, der bliver udskrevet. Flere steder er der sat gang i forskning på området, og et af dem er i Region Midtjylland.

Har patienter efter alvorlig COVID-19-sygdom risiko for at få skader på lungerne, som de skal leve med resten af deres liv? Det er et at de spørgsmål, som lungemedicinere verden over – og således også i Danmark – stiller sig her efter, at den første bølge af indlagte COVID-19 patienter er blevet udskrevet og egentlig erklæret raske.   Pernille Hauschildt er overlæge på Lungemedicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital, og hun peger på, at selv om det er for tidligt at sige...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind