Foto: Kennet Islandi Havgaard

Nedlukningen af sundhedsvæsenet har haft konsekvenser for folkesundheden Selv om aktiviteten på vitale områder som diagnostik og behandling af kræft- og hjerte-kar-sygdomme er på vej tilbage til normalt niveau, frygter regionerne nu, at nedlukningen af sundhedsvæsenet har haft alvorlige konsekvenser for folkesundheden.

På trods af COVID-19 steg danskernes middellevetid i 2020 med fem måneder. Det kunne Statens Institut for Folkesundhed i sidste uge fortælle i en ny analyse. Den positive udmelding kunne dog ikke overbevise regionernes formand, Stephanie Lose (V), om, at der var tale om en blivende gunstig udvikling. I en pressemeddelelse bekendtgjorde Stephanie Lose, at regionerne ser alvorlige tegn på, at folkesundheden i Danmark er blevet påvirket negativt af det seneste års coronanedlukning. Spørgsmålet, som trænger sig på, er derfor,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind