Lungekræft rammer hårdt og skævt
Lungekræft rammer hårdt og skævt. Social status, uddannelseslængde, komorbiditet og rygning er blandt de faktorer, der giver ulighed på området. 85 pct. af alle lungekræfttilfælde kunne forebygges alene ved at undgå tobak, påpeger overlæge Jon Lykkegaard Andersen.

Lungekræft rammer hårdt og skævt Nye og alternative løsninger er nødvendige, hvis uligheden på lungekræftområdet skal reduceres. Men intet vil batte som højere priser på tobak, mener overlæge Jon Lykkegaard Andersen.

Der er brug for at tænke nyt og alternativt, hvis uligheden på lungekræftområdet skal reduceres. Men hverken screeningsprogrammer eller kampagner kan levere de samme resultater som højere priser på tobak, mener overlæge Jon Lykkegaard Andersen. Lungekræft rammer hårdt og skævt. Social status, uddannelseslængde, komorbiditet og rygning er blandt de faktorer, der giver ulighed på området. 85 pct. af alle lungekræfttilfælde kunne forebygges alene ved at undgå tobak. Sådan lød det fra Jon Lykkegaard Andersen, overlæge på afdeling for kræftbehandling, Herlev...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind