Lungekræft rammer hårdt og skævt. Social status, uddannelseslængde, komorbiditet og rygning er blandt de faktorer, der giver ulighed på området. 85 pct. af alle lungekræfttilfælde kunne forebygges alene ved at undgå tobak, påpeger overlæge Jon Lykkegaard Andersen.

Lungekræft rammer hårdt og skævt Nye og alternative løsninger er nødvendige, hvis uligheden på lungekræftområdet skal reduceres. Men intet vil batte som højere priser på tobak, mener overlæge Jon Lykkegaard Andersen.

Der er brug for at tænke nyt og alternativt, hvis uligheden på lungekræftområdet skal reduceres. Men hverken screeningsprogrammer eller kampagner kan levere de samme resultater som højere priser på tobak, mener overlæge Jon Lykkegaard Andersen. Lungekræft rammer hårdt og skævt. Social status, uddannelseslængde, komorbiditet og rygning er blandt de faktorer, der giver ulighed på området. 85 pct. af alle lungekræfttilfælde kunne forebygges alene ved at undgå tobak. Sådan lød det fra Jon Lykkegaard Andersen, overlæge på afdeling for kræftbehandling, Herlev...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement