Sara Witting Christensen Wen
»Vores resultater peger på, at man kan bruge cirkulerende tumorDNA og aktiviteten af NK-cellerne som prognostiske biomarkører for udfaldet ved immunterapi. Vi kan se, at hvis patienter præsenterer med dårlige biomarkører, dør de 5,5 gange hurtigere end patienter, der præsenterer med gode biomarkører,« siger Sara Witting Christensen Wen.

Lungekræft: Nye biomarkører peger på effekt af immunterapi Ikke alle patienter med lungekræft har lige stor gavn af immunterapi. Nu peger nye danske forskningsresultater præsenteret på ASCO på, hvordan man på forhånd kan identificere, hvem immunterapi vil gavne mest.

Immunterapi har de seneste år indtaget scenen for behandling af kræft og gjort underværker for en lang række patienter med forskellige kræfttyper, blandt andet lungekræft. Det er dog desværre også sådan, at ikke alle patienter med lungekræft har lige stor gavn af immunterapi.  Det er også spørgsmålet, hvordan patienten vil leve de 170 dage, og om det skal være derhjemme eller ind og ud af hospitalet for at få en behandling, der sandsynligvis ikke er livsforlængende Sara Witting Christensen Wen,...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement