99 patienter med prostatakræft er blevet behandlet med for 16-20 pct. for høje doser kemoterapi i Region Syddanmark og Region Midtjylland. Tre af disse kan være døde som følge af overmedicineringen, oplyser Aarhus Universitetshospital, der i 2012 of 2013 har behandlet 28 prostatakræftpatienter med for høje doser af lægemidlet Jevtana med det aktive stof cabazitaxel, der produceres af Sanofi, og gives til patienter med spredning af deres kræftsygdom. »Det er en meget kritisk situation, som selvfølgelig er helt uacceptabel for dem,...
Urolog: For tidligt af lovprise brugen af Irovulfen Ny forskning i det ældre lægemiddel Irovulfen til behandling af blærekræft har gode takter, men det er alt for tidligt at lovprise projektet, siger eksperter.
Skriv en kommentar
De bedste til lungekræft Derfor vinder Aarhus og Vejle.
Skriv en kommentar
Region Midtjylland sætter initiativer i gang efter kræftsag på Aarhus Universitetshospital Region Midtjylland har lavet en plan, som skal styrke regionens kræftbehandling. Det sker, efter at det er kommet frem, at hundredvis af kræftpatienter har ventet for længe på en operation på Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Regionsformand om kræftsag: »Jeg skulle have haft den her viden for lang tid siden« Formand for Danske Regioner, Anders Kühnau (S), er rystet over sagen med hundredvis af kræftpatienter, som har ventet for længe på en operation på Aarhus Universitetshospital. Han slår fast, at han er blevet underrettet alt for sent og er i gang med at undersøge, om der er nogen, som ikke har løftet deres ansvar i sagen.
1 kommentar
AUH er det 24. bedste hospital i verden ifølge Newsweek Aarhus Universitetshospital befinder sig i den globale top-25 ifølge det amerikanske nyhedsmagasin Newsweek. Og er det 10. bedste hospital i Europa. Hospitalsdirektøren er meget tilfreds med målingen.
Skriv en kommentar
Ny lægemiddelkandidat giver håb i kampen mod gule stafylokokker Et schweizisk-hollandsk biotekfirma har udviklet en helt ny type lægemiddel mod gule stafylokokker. Lægemidlet, som angriber bakterier, er blevet undersøgt i vævsprøver fra danske patienter med T-lymfekræft i huden, og resultaterne har været så lovende, at der kan være et klinisk forsøg med denne hårdt prøvede patientgruppe på vej allerede til næste år.
Skriv en kommentar
Kræftens Bekæmpelse giver 2,6 mio. kr. til forskning i alvorlig blodsygdom Lektor Maja Ludvigsen fra Aarhus Universitet har modtaget en bevilling fra Kræftens Bekæmpelse til udvikling en ny metode til bedre og tidligere diagnosticering af blodsygdommen myelodysplastisk syndrom.
Skriv en kommentar
Praktiserende læger er rigtig gode til at opdage tilfælde af kræft 21 pct. af patienter, der af praktiserende læger blev henvist til CT-skanning på Vejle Sygehus uden for kræftpakkerne i 2017, havde kræft. Praktiserende læger skal have bedre mulighed for at henvise til CT uden for kræftpakkerne, mener forskere og læger.
Skriv en kommentar
Ny professor bruger 3D-print til at forbedre kræftbehandling Thomas Baad-Hansen er ny klinisk professor i onkologisk ortopædkirurgi i Aarhus. Han skal i sit professorat udforske teknologiske muligheder, der kan forbedre kræftbehandlingen.
Skriv en kommentar
To klinikchefer: Hvad med coronavirussens andre ofre? Ophobningen af udskudte operationer under COVID-19-pandemien har skabt lange ventetider for patienter uden særlige rettigheder. Det vil i store træk sige alle dem, der hverken er akutte eller lider af kræft eller COVID-19. Klinikchef fra Aarhus Universitetshospital efterlyser fem konkrete tiltag fra politikerne.
Skriv en kommentar